15 Interieur Auto Reinigen That Had Gone Way Too Far | interieur auto reinigen

André Kobes van Cura di Carrozza in Lochem heeft al heel wat dure wagens op zijn autobrug gehad. Als detailer doet hij er alles aan om Jaguars of Porsches briljant te laten glanzen. Met Kobes’ behandelingen lukt dat. Voorwaarde om met high-end-detailing te beginnen, is een brandschone auto. Die bereikt hij met de stoomreiniger van The Clean Experience.

Auto interieur reinigen - auto-krassen-weg-poetsen | interieur auto reinigen
Auto interieur reinigen – auto-krassen-weg-poetsen | interieur auto reinigen | interieur auto reinigen

De oorspronkelijk uit Leeuwarden afkomstige André Kobes gooide zo’n twaalf jaar geleden het roer om. Hij zegde zijn baan op, verhuisde, deed marktonderzoek en ging zijn passie voor bijzondere auto’s en detailing achterna. Hij startte Cura di Carrozza op en begon auto’s te poetsen. “Ik richt me met name op de particuliere klant in het hogere segment. Het zijn de mensen die op ieder terrein kwaliteit willen; of het nu gaat om exclusieve horloges, maatpakken of mooie auto’s”, legt Kobes uit. “Mijn behandelingen zijn niet goedkoop, maar wel heel goed. Een auto die hier het pand verlaat, blinkt als nooit tevoren. Zelfs uit de showroom van een autobedrijf krijg je ‘m niet zo mee naar huis.”

FIngerspitzengevoel

Tjibbe de Boer, eigenaar van The Clean Experience (TCE) – leverancier van stoomextractie-stofzuigers – stapte zo’n acht jaar geleden bij Kobes binnen. Ze maakten kennis en het klikte tussen de twee. Al snel begon Kobes met een kleine stoommachine te werken en ondervond hij de voordelen van stoomreiniging. TCE zat ondertussen niet stil. Het bedrijf dat zich sinds 2012 volledig toespitst op stoomreiniging ontwikkelde een nieuwe machine, de TCE C35 stoomextractie stofzuiger en de TCE CW 100. “Machines die we inmiddels veel verkopen aan autodetailers die serieus met hun vak bezig zijn”, legt De Boer uit.

Kobes gebruikt de TCE C35 inmiddels al jaren. “Hij tovert met de machine”, vindt De Boer. Kobes is net zo enthousiast over zijn stoomreiniger als over TCE. “Tjibbe denkt met de klant mee. Ik ben zelf altijd op zoek naar kwaliteit en herken dat bij Tjibbe ook. We zijn serieus met ons eigen vak bezig, gaan uit van onze eigen kracht en denken altijd verder”, is Kobes van mening. “Daarom klikt het denk ik ook zo goed tussen Tjibbe en mij. We denken hetzelfde en willen elkaar verder helpen. Er is tussen ons een goede wisselwerking. Ondernemen heeft uiteindelijk voor een groot deel te maken met een fingerspitzengevoel. Dat zit wel goed tussen ons. ”

Auto interieur reinigen met droogijs | Innovi B.V
Auto interieur reinigen met droogijs | Innovi B.V | interieur auto reinigen

Italiaanse fabrikanten

De Boer: “Onze kracht is dat wij op maat leveren. Als een autopoetser zegt dat hij iets specifieks wil, kunnen wij op maat de tools leveren en samenstellen. We spelen daarmee in op de vraag in de markt.” De machines worden in Italië gemaakt. TCE doet zaken met vier fabrikanten. “Wij kunnen lezen en schrijven met hen. We hebben nagenoeg dagelijks contact en inmiddels zijn het zelfs vrienden geworden.”

De TCE35 die in Lochem staat, is een stoomextractiestofzuiger met een vermogen van 9 bar. Het water kan verwarmd worden tot 176 °C. Daarmee maakt Kobes het interieur én het exterieur schoon. “Veel collega’s durven de buitenkant van een auto niet met stoom schoon te maken, ze vinden het veel te riskant. Ik weet echter wat ik doe en zie louter voordelen. Ik gebruik ‘m elke dag, voor alles en geef ‘m echt op zijn sodemieter. Ik heb er echt nog nooit wat mee gehad. Hij blijft dezelfde kracht houden, zakt niet terug en last van interne vervuiling in de machine heb ik niet”, vertelt Kobes enthousiast.

Schoon en droog

Je auto interieur reinigen - Transport logistiek midden Holland | interieur auto reinigen
Je auto interieur reinigen – Transport logistiek midden Holland | interieur auto reinigen | interieur auto reinigen

De autodetailer vertelt verder: “Een auto schoonmaken op de traditionele manier kost zo’n 150 tot 200 liter water. Ik doe een hele Audi A6 met vijf liter water. En dan hebben we het nog niet eens over de chemische reinigingsmiddelen die normaal gesproken in het milieu terecht komen. Dat gebeurt hier niet. Ik gebruik in principe geen reinigingsproduct, alleen bij extreme vervuiling.” De Boer vult hem aan: “Je kunt met pulsering het door ons ontwikkelde reinigingsmiddel BioSteamClean toevoegen. Dat behoudt zijn kracht tot 300 °C.” Voordeel is dat het losgekomen vuil door de stoommachine opgezogen wordt.

“Ik snap nog steeds niet waarom mijn collega-detailers niet allemaal met stoomstofzuigers werken. Onbekend maakt onbemind”

De routering binnen Cura di Carrozza is door de komst van het apparaat heel simpel geworden. “Ik zet de auto op de brug, demonteer de wielen en begin met de stoomreiniger. Dat is schoon en droog werken. Ik gebruik nog maar 10% van de chemie die ik in mijn beginjaren gebruikte. Door de hoge temperatuur van de stoom gaan de poriën openstaan en laat het vuil los. Resultaat? Een brandschone auto. Ook de motorruimte ontkomt niet aan de stoomreiniger. “Met water loop je risico’s, omdat het in de elektronica terecht kan komen. Door de droge stoomtechniek hoef ik daar niet bang voor te zijn.”

Duurzamer
De droogtijd van een auto en interieur varieert van een kwartier tot drie uur. “Een autopoetser die met de hand of met een sproei-extractie werkt, moet stukken langer wachter. De droogtijd is dan al snel een dag of hij moet kachels neerzetten om dit proces te versnellen”, legt Kobes uit. “Mijn werkwijze is milieuvriendelijker en duurzamer. En misschien nog wel het belangrijkste: het resultaat is top!” Dat resultaat helpt me in het verdere proces. Door het gebruik van stoom wordt de auto namelijk gladder en kan ik veel beter zien waar de imperfecties zitten. Er zitten geen maskeermiddelen meer op de lak.” Werken zonder stoommachine is voor Kobes een no go. “Stoom is zo krachtig en zo geconcentreerd. Ik snap nog steeds niet waarom mijn collega-detailers niet met stoomreinigers werken. Onbekend maakt onbemind. Ik zou in ieder geval nooit meer anders willen.”

Interieur van uw auto laten reinigen op úw locatie? | Peak Perfection | interieur auto reinigen
Interieur van uw auto laten reinigen op úw locatie? | Peak Perfection | interieur auto reinigen | interieur auto reinigen

The Clean Experience

Tjibbe de Boer begon The Clean Experience (TCE) in 1989. Sinds 2012 richt het bedrijf met haar hoofdvestiging in Barneveld zich volledig op stoomzuigers en waterfilterstofzuigers. Inmiddels heeft TCE drie vestigingen in Nederland en een in België en is TCE marktleider in de Benelux. “Komend jaar verdubbelt het aantal personeelsleden naar tien mensen”, weet De Boer te vertellen. Ook komt er nog een vestiging in het noorden van Nederland bij. “We kiezen voor een stabiele en rustige groei. We investeren veel tijd in onze franchisers en zorgen er voor dat ze allen zeer kundig zijn. We geven acht jaar garantie op onze RVS-boiler en twee jaar fabrieksgarantie. Het draait bij The Clean Experience altijd om kwaliteit.”

15 Interieur Auto Reinigen That Had Gone Way Too Far | interieur auto reinigen – interieur auto reinigen
| Welcome to be able to the blog site, with this time period We’ll teach you with regards to keyword. And now, this can be the very first photograph:

Interieur reiniging – Nico’s Perfect Polish – Nico Luypaert – Opwijk | interieur auto reinigen | interieur auto reinigen

How about picture previously mentioned? can be in which amazing???. if you believe and so, I’l d demonstrate a few graphic yet again down below:

So, if you wish to acquire the magnificent shots about (15 Interieur Auto Reinigen That Had Gone Way Too Far | interieur auto reinigen), just click save link to save the pics to your pc. They’re available for download, if you’d prefer and want to obtain it, simply click save symbol on the web page, and it will be directly saved to your laptop.} Lastly if you need to have new and the latest picture related to (15 Interieur Auto Reinigen That Had Gone Way Too Far | interieur auto reinigen), please follow us on google plus or bookmark this page, we try our best to offer you regular update with all new and fresh photos. Hope you enjoy keeping right here. For many updates and latest information about (15 Interieur Auto Reinigen That Had Gone Way Too Far | interieur auto reinigen) graphics, please kindly follow us on tweets, path, Instagram and google plus, or you mark this page on book mark area, We attempt to give you update regularly with all new and fresh photos, like your searching, and find the right for you.

Thanks for visiting our website, articleabove (15 Interieur Auto Reinigen That Had Gone Way Too Far | interieur auto reinigen) published .  At this time we’re delighted to announce we have found an extremelyinteresting contentto be discussed, namely (15 Interieur Auto Reinigen That Had Gone Way Too Far | interieur auto reinigen) Many people trying to find information about(15 Interieur Auto Reinigen That Had Gone Way Too Far | interieur auto reinigen) and definitely one of these is you, is not it?

Auto interieur laten reinigen - Autopoetsen Haarlem | interieur auto reinigen
Auto interieur laten reinigen – Autopoetsen Haarlem | interieur auto reinigen | interieur auto reinigen

Autopoetscenter » Interieur | interieur auto reinigen
Autopoetscenter » Interieur | interieur auto reinigen | interieur auto reinigen

Magical Car Cleaning | autopoetsbedrijf, het poetsbedrijf in Elburg ..
Magical Car Cleaning | autopoetsbedrijf, het poetsbedrijf in Elburg .. | interieur auto reinigen

Auto van binnen laten reinigen | interieur auto reinigen
Auto van binnen laten reinigen | interieur auto reinigen | interieur auto reinigen

Reinigen interieur wagen in Roeselare en omtrek - YouTube | interieur auto reinigen
Reinigen interieur wagen in Roeselare en omtrek – YouTube | interieur auto reinigen | interieur auto reinigen

Tips schoonmaken auto interieur | interieur auto reinigen
Tips schoonmaken auto interieur | interieur auto reinigen | interieur auto reinigen

Bekleding van uw auto laten reinigen? | Welkom bij De Autostomerij | interieur auto reinigen
Bekleding van uw auto laten reinigen? | Welkom bij De Autostomerij | interieur auto reinigen | interieur auto reinigen

Carcleaning Deurne, reiniging van interieur, exterieur ..
Carcleaning Deurne, reiniging van interieur, exterieur .. | interieur auto reinigen

Tips schoonmaken auto interieur | interieur auto reinigen
Tips schoonmaken auto interieur | interieur auto reinigen | interieur auto reinigen

Nuttige verzorgingtips voor de interieur van uw auto | interieur auto reinigen
Nuttige verzorgingtips voor de interieur van uw auto | interieur auto reinigen | interieur auto reinigen